TERET ADUNK

a képzeletnek

5 stílushiba, amitől öregebbnek látszunk a korunknál

Mindannyian szeretnénk csinosan kinézni, hangsúlyozni, ami előnyös, és elrejteni, ami előnytelen. Igyekszünk testalkatunknak, magasságunknak megfelelően öltözni, figyeljük a trendeket, ügyelünk a kényelemre, és arra is gondot fordítunk, hogy olyan színeket hordjunk, amik jól állnak nekünk.

Nyáron a ruhák szabását és anyagát is az évszaknak megfelelően alakítjuk, és amennyire lehet, még a környezetvédelemre, a fenntarthatóságra is gondot fordítunk.

Mindezek ellenére olykor becsúsznak bakik. Vannak stílushibák, amikkel öregebbnek látszunk a korunknál, vannak ruhadarabok, amiket, bár kényelmesek, nem feltétlenül érdemes hordani, ha fiatalosnak akarunk látszani.

Összeszedtük most azokat a stílushibákat, amiket érdemes elkerülni, ha nem akarjuk magunk idősebbnek láttatni.

Háromnegyedes nadrág
A háromnegyedes nadrágokkal az a probléma, hogy viselőjük jóval alacsonyabbnak tűnik valódi magasságánál. Ráadásul a szabásuk sem mindig előnyös, így öreges hatást keltenek. Ha valaki optikailag nem akar alacsonynak látszani, jobb, ha bokáig érő nadrágot hord. Ha mégis a háromnegyedes hosszúságú nadrág mellett voksol, olyan nadrágot érdemes megvenni, ami ott végződik, ahol a legkeskenyebb a vádli – ez optikailag sokkal jobban mutat, mint azok a nadrágok, amik ott végződnek, ahol a vádli a legszélesebb. A legjobb azonban egy olyan nadrág, ami egészen a bokáig ér.

Nagy mintás nadrágok
A nagy mintás nadrágot is érdemes elkerülni azoknak, akik nem akarják magukat öregíteni. Persze vidámak, figyelemfelkeltőek, de aki fiatalos akar maradni, válasszon inkább kisebb mintákat, amik kifinomultabb, fiatalosabb benyomást keltenek.

Bőrszínű harisnyanadrág
Mindannyian vettünk már fel testszínű harisnyanadrágot, és nemegyszer bizonyul a darab ,,életmentőnek”. Ám ez nem jelenti azt, hogy felvételével nem tűntünk öregebbnek a korunknál. Ugyanis szinte lehetetlen olyan bőrszínű harisnyanadrágot találni, ami természetesnek tűnik. Ha el akarjuk kerülni, hogy öregebbnek tűnjünk egy harisnyában a korunknál, érdemesebb a testszínű harisnya helyett feketét felvenni, vagy, ha nem akarunk harisnyát, viseljünk lábat eltakaró, hosszú fazonú ruhákat.

Nem megfelelő ujjú felsők
Nem is gondolnánk, de az sem mindegy, milyen hosszú egy felső ujja, amit viselünk. Pedig nagy változást hozhat a karok megjelenésében. Sokunknak előnyös elrejteni a vállakat, vagy a felsőkaron idővel kissé megereszkedő bőrt. Ezt is figyelembe kell venni, mikor felsőt választunk.

Rosszul elhelyezett zsebek
A zsebek elhelyezkedése is fontos lehet. Érdemes kerülni azokat a fazonokat, kardigánokat és felsőket, amelyeknél a zsebek olyan területeken helyezkednek el, amiket nem szeretnénk nagyobbnak láttatni a valóságnál. Jobb, ha nincs zseb elől, mert az különösen kiemeli a hasat, és a csípő környékén is érdemes elkerülni.

Bár úgy tűnhet, az öltözködésnél túl sok mindenre kell odafigyelnünk, ez némi rutinnal nagyszerűen megoldható. Ha ismerjük alakunk, színtípusunk és kicsit odafigyelünk az előnyös szabásra, remek ruhatárat állíthatunk össze magunknak. Ebben segít üzletközpontunk divatüzleteinek hatalmas kínálata is, ahol mindenki megtalálhatja a számára legelőnyösebb darabokat.

Keressetek fel minket!