hello egészség

Találd meg a nyugalmat – hangulatjavító technikák a mindennapokra

Akár akarjuk, akár nem, a rohanó hétköznapok mindannyiunkat megterhelnek. Ilyenkor télen, mikor a napok szürkébbek és borongósabbak, mikor a napfény energiájából is sokkal kevésbé meríthetünk, ilyenkor bizony jól jönnek olyan praktikák, amik segítenek nyugalmat találni, lelassulni, feltöltődni.

Mivel az élet az egyensúlyról szól, a fárasztó tevékenységek mellé be kell iktatnunk az életünkbe pihentetőeket is. Néhány tevékenység fontos eleme a boldog, egészséges életnek, hiszen szükségünk van arra, hogy időt szánjunk a kikapcsolódásra, és javítsunk a hangulatunkon.

Ehhez hoztunk most néhány ötletet:

Sétáljunk!
A természetben való barangolás soha nem okoz csalódást. Fedezzük fel környezetünk zugait, vagy vágjunk bele egy kicsit nagyobb kirándulásba. Bámuljuk meg a fákat, az élővilágot, hallgassuk a madarakat. A látvány, a mozgás, a természet csodákra képesek a lélekkel. Beiktathatunk egy kis madármegfigyelést is.

Vásárolgassunk egy kicsit!
Van akinek a csend okoz feltöltődést, másnak a nyüzsgés, a színek, a forgatag. Bizony sokunknak okoz örömöt egy kis vásárolgatás, erre pedig kiváló választás a Plaza hiszen itt minden egy helyen megtalálható. Kellemes anyagok, ruhák, cipők, fehérnemű vagy a könyvesboltban egy jó könyv megszerzése, mind eltölthet elégedettséggel. Egy ilyen körúton számtalan apróságot is beszerezhetünk, ami aztán szintén segítségünkre lehet a feltöltődésben. Vásárolhatunk például illóolajokat, virágot.

Vessünk be illatokat!
Az otthonunk kényelmében nagy hatással lehetnek lelkünkre a különböző illatok. Ezt tavasszal egy csokor szép virággal is megoldhatjuk, ám ilyenkor télen az illóolajok lehetnek a kiváló megoldás. Bevethetjük őket esti fürdőzésnél, testünk ápolásánál vagy légterünk illatosítására. Az illatoktól jobb kedvünk lesz, lelkünk megnyugszik, hiszen oldják a stresszt, a szomorúságot, olykor a félelmet is. A csodálatos illatok magukkal ragadhatnak minket, elsimíthatják lelkünk ráncait, összességében tehát jó hatással lehetnek ránk.

Olvassunk sokat!
A minőségi szabadidő eltöltésének egyik legkiválóbb módja, ami a lelkünket is megnyugtatja, kétségkívül az olvasás. Egy jó könyvet is könnyedén beszerezhetünk vásárlókörútunk során, hogy aztán otthon egy pohár bor vagy egy forró csoki társaságában, bekuckózva elmerüljünk a fantázia világában.

Írjunk blogot!
Semmi nem lélektisztítóbb, mint kiírni magunkból az érzéseinket, gondolatainkat. Erre remek lehetőség, ha naplót írunk. Ezt lehet papíron, szép díszes könyvecskébe, de lehet online formában is. Amellett, hogy megtisztít, később vissza is olvasható, és akár még tanulhatunk is saját régi történeteinkből.

Tegyünk rendet a szekrényben!
Környezetünk rendbetétele különös elégedettséggel tölthet el bennünk, a ruháink rendszerezése pedig akár még kincsekkel is megajándékozhat. Hiszen ki tudja, milyen rég nem hordott holmikat találhatunk a szekrény mélyén. Ha pedig selejteztünk, és úgy ítéljük meg, elfér néhány új holmi, irány a közeli Pláza, ahol biztosan ráakadunk néhány színes, csinos darabra.

Alkossunk valamit!
Legyen ez festés, varrás, rajzolás, ékszerkészítés, agyagozás vagy akár főzés, alkossunk valamit, ami megnyugtat, a végeredmény pedig elégedettséggel tölt el. Ahogy próbálkozunk, ahogy lépésről-lépésre kibontakozik előttünk a félkész, majd a kész mű, mind-mind boldogsággal tölthet el. Ha pedig egy szép képpel, finom falatokkal meg is ajándékozunk valakit, ez újabb örömre adhat okot.